Sunday, March 30, 2014

Tad nu Latvijas jaunkundze, jaunā ekonomiskā paciente, saka ekonomikas ārstiem Liels paldies par jū

T.Dvaijers: Latvijas ekonomikas krīze’ « Tautas Forums
IZAUGSMEI Video un audio Grāmatas E-grāmatas Publikācijas Citi zināšanu avoti Piemērots skolēniem Intervijas Dažādi IESŪTI RAKSTU PAPILDINI KRĀJUMU SADARBĪBA Aktīvās darba grupas TautasForums.lv ideju kopsavilkuma izveide Partijas KPE programmas daļēja tulkošana, konspekta izstrāde Dž.T.Gatto grāmatas Dumbing Us Down tulkošana (no angļu valodas) Idejas bez darba grupas koordinatora Priekšlikumu izstrāde Saeimas mājas lapas uzlabošanai Vērtīgas dokumentāli-analītiskas filmas televīzijā Īstenotās idejas copper river salmon Portāla TautasForums.lv jaunas versijas izstrāde Visas iesūtītās idejas Darītāju banka IESAISTIES DARBA GRUPĀS copper river salmon PIESAKIES copper river salmon DARĪTĀJU BANKĀ IESŪTI IDEJU Ko tu vari darīt Ierosināt ideju Iesaistīties darba grupās Aktīvās darba grupas Idejas bez darba grupas koordinatora Pieteikties darītāju bankā Ziedot Iesūtīt rakstu un komentēt Papildināt krājumu Ievietot TF reklāmkarogu Informēt citus Izmantot RSS iespējas Pieteikties saņemt ziņas pa e-pastu Atsūtīt ziņu Par TautasForums.lv Par mums Portāla attīstība Draugi un atbalstītāji Kārtības copper river salmon noteikumi Sazinies copper river salmon Reģistrēties Ieiet
Publikācija rakstīta savdabīgā – alegoriskā formā, un tās saturs ir ļoti cieši saistīts ar topošās programmas Atjaunotā Latvija’ pamatnostādnēm. Sarežģītās Latvijas ekonomiskās situācijas cēloņu skaidrojumam seko rīcības priekšlikumu izklāsts. Gadījumā, ja esat aizņemts cilvēks un nevarat copper river salmon veltīt copper river salmon laiku visa raksta izlasīšanai, aicinām izlasīt vismaz secinājumu daļu.
Ekonomikas problēmu, ar kuru saskaras Latvija, var īsi raksturot šādi: Ir bijis nekustamā īpašuma copper river salmon tirgus uzplaukums, ko lielā mērā ir finansējuši ārvalstu aizdevumi. Minētie aizdevumi bieži tika piešķirti ārzemju valūtā, piemēram, eiro un Zviedrijas kronās. Šis burbulis” pašreiz ir pārplīsis, daudzi Latvijas kredītņēmēji ir vai nu faktiski vai potenciāli maksāt nespējīgi, viņu aizdevēji copper river salmon paredz zaudējumus. Tā kā burbulis ir pārsprādzis, ārvalstu kapitāla pieplūdums Latvijai copper river salmon ir izsīcis. Latvijas tirdzniecības bilance nav labvēlīga. Nav liela tirdzniecības pārpalikuma, kas varētu nosegt ārzemju aizdevumu zaudējumus. Nav ievērojamu aktīvu, kurus varētu pārdot, lai atmaksātu parādus. Tādēļ maksājumu bilance copper river salmon ir zem spiediena. Kā Latvija var samaksāt par importu vai atmaksāt parādus ārvalstu valūtā, ja tai nav naudas un nekustamo copper river salmon īpašumu vai kā cita, ko pārdot, lai saņemtu ārvalstu valūtu, kas tai ir nepieciešama?
SVF ekonomisko ārstu” copper river salmon rekomendācijas Ņemot vērā minētos apstākļus, kreditori nosūta Latvijas jaunkundzi pie SVF ekonomikas ārstiem. Ekonomikas ārstu pašsaprotamā recepte Latvijas jaunkundzei ir ievērot ekonomisko diētu. Kā Čārlza Dikensa romānā Deivids Koperfīlds” ir sacījis Micawber kungs Gada ienākumi – divdesmit mārciņas, gada izdevumi deviņpadsmit mārciņas, deviņdesmit deviņi šiliņi un seši pensi – tā ir laime. Gada ienākumi -divdesmit mārciņas, gada izdevumi – divdesmit mārciņas un seši pensi – tā ir nelaime”.
Latvijas jaunkundzei, protams, to dzirdēt ir visai nepatīkami, jo tikai dažus gadus atpakaļ visi viņu apbrīnoja kā jauno uzlecošo ekonomikas zvaigzni Eiropā. Viņa bija pat lasījusi jauno ārstu ziņojumus, kur tika slavēta viņas figūra.
Tomēr kā lai to izdara? Tāpat, kā jebkuram uzņēmumam, ja Latvija vēlas palielināt savus ienākumus, tai ir vai nu vairāk jāstrādā, vai vairāk jāražo un jāsamazina cenas, kuras tā prasa no saviem klientiem tā, lai tā varētu pārdot vairāk. Tai pašā laikā, ir jāsamazina copper river salmon izdevumus un jātaupa naudu, šo to padarot pašai, tāpat kā cilvēks, kura ienākumi ir samazinājušies, iemācās dzīvot bez gataviem ēdieniem un gatavo mājās pats, pats šuj savas drēbes, lāpa zeķes, nevis pērk jaunu apģērbu.
Jaunie ārsti arī saka, ka Latvijas jaunkundzei, lai atjaunotu budžeta bilanci, ir jāsamazina copper river salmon algas un jāpalielina darbaspēka nodokļi. (Latvijas jaunkundze pie sevis nobrīnās: Interesanti, vai šie jaunie ārsti ir tādi paši kā ESAO, kam ir milzīgas sešciparu algas, kas nav apliktas ar nodokļiem, un brīnišķīgi vīna pagrabi, un kuri man saka, ka man nedrīkstot ļaut kļūt par negodīgu” nodokļu konkurentu – ak, šī zelta jaunatne!”).
Tad nu Latvijas jaunkundze, jaunā ekonomiskā paciente, saka ekonomikas ārstiem Liels paldies par jūsu rekomendācijām. Lai pārdotu vairāk, es devalvēšu latu un samazināšu saviem copper river salmon klientiem to preču un pakalpojumu cenas, kurus es eksportēju, kā arī došu saviem lauksaimniekiem un ražotājiem vairāk stimulu ražot gan vietējam, gan eksporta tirgum.”
Žēl”, copper river salmon saka ārsti, bet tas nav tik viegli. Jūs nevarat devalvēt latu, jo no jums sagaida, ka jūs ieviesīsiet eiro un jums ir jāuztur fiksēts valūtas kurss. Jums ir jāsamazina vispārējie ražošanas izdevumi un jāpaaugstina efektivitāte. Pamatā tas nozīmē, ka jūsu strādniekiem un lauksaimniekiem ir vairāk jāstrādā, saņemot mazāku atalgojumu. Un, starp citu, jūs varat sākt savu diētu ar

No comments:

Post a Comment