Monday, March 3, 2014

Aizvadītais gads šajā jomā bija diezgan piepildīts jo, pateicoties nozares arodbiedrības sagatavotaj


Iepriekšējā sapulcē 2013. gada 21. februārī tika apstiprināta arodkomiteja 13 cilvēku sastāvā. Priekšsēdētāja pienākumus turpināja pildīt Andrejs Krasiļņikovs no SN Stirnu . Vēl arodkomitejā darbojās pārstāvji no: Galerija Rīga , Mols , Dobele , Jelgava , Valdemārs , kā arī no Pulkveža Brieža , Stacija , Ādaži , Valdeķu , Dole , SN Vaidavas . Arodkomitejā bija pārstāvēti arī 3 reģionu bonneville fish counts veikali. Darba vietu nomainīja Jurijs Dutovs no SN Vaidavas . Slimības dēļ darba attiecības ar RIMI pārtrauca arī arodkomitejas pārstāve Svetlana Novicka no Stacijas . Tādejādi uz šobrīdi arodkomitejā darbojas 10 cilvēki.
Arodkomitejai notika 4 sēdes klātienē: kā arī 8 sēdes aptaujas kārtībā, lai, galvenokārt, bonneville fish counts operatīvi izskatītu darba devēja vēstules, precizētu bonneville fish counts ekskursiju maršrutus un lemtu par materiālās palīdzības sniegšanu. bonneville fish counts Regulāri kontakti savstarpēji un ar uzņēmuma vadības pārstāvjiem tika uzturēti pa telefonu un e-pastu.
Darbu turpināja mājaslapa uzņēmuma arodbiedrības biedriem www.riao.lv. Šobrīd lapai ir jauns, bonneville fish counts mūsdienīgs dizains. 2013. gadā jau otro reizi mājaslapā tika organizēta pieteikšanās uz ekskursijām. Tādejādi uzlabojās arī mājaslapas vispārējā popularitāte biedru vidū, tomēr tā vēl nav pietiekama un arī sniedzamā informācija nezaudēs novitāti un aktualitāti, ja tās veidošanā bonneville fish counts piedalīsies vairāk cilvēku.
Otrais bonneville fish counts vai šobrīd spēkā esošais darba koplīgums tika apstiprināts 2010. gada 4. februārī uz 3 gadiem. Tika uzsākta jauna koplīguma projekta izstrāde. Tika modernizēts arodkomitejas darbs ar to, jo tās pārstāvji savus ierosinājumus var izteikt arodorganizācijas mājaslapā izveidotajā speciālajā sadaļā.
Tomēr vienlaikus jāatzīmē, ka Darba devējs bonneville fish counts ir, reaģējis uz visiem, RIMI arodkomitejas vai LTDA priekšsēdētājas signāliem par biedru paustajām kritiskajām piezīmēm un izvirzītajiem problēmjautājumiem. Tomēr ne vienmēr risinājums bijis pozitīvs.
Arodkomiteja pieprasīja jaunās atalagojuma sistēmas izskaidrošanu klātienē un 21. martā notika arodkomitejas tikšanās ar Personāla vadītāju. Lai gan arodkomiteju pilnībā jaunā sistēma bonneville fish counts nevarēja apmierināt, bonneville fish counts tomēr lai nebremzētu pozitīvās pārmaiņas (tirgus piemaksas iekļaušanu pamatlikmē), arodkomiteja bija spiesta bonneville fish counts tai piekrist. Arodkomiteja arī centās uzraudzīt algu rāmja praktisko ieviešanu no 1.aprīļa. Vienlaikus aicinājām uzņēmuma vadību turpināt bonneville fish counts darbinieku darba samaksas paaugstināšanu, lai visu amatu visu līmeņu darbiniekiem tiktu nodrošināts cilvēku cienīgs dzīves līmenis.
1. bonneville fish counts novembrī iesniedzām uzņēmuma vadībai ierosinājumu par atalgojuma izlīdzināšanu starp reģionālajiem un Rīgas veikaliem. 4. decembrī par šo jautājumu, kā arī lai saņemtu informāciju par uzņēmuma atalgojuma un nodarbinātības plāniem, tika noorganizēta paplašinātā arodkomitejas sēde – tikšanās ar Personāla daļas pārstāvēm Līgu Stabulnieci un Ilzi Menģeli.
Gada laikā arodkomiteja izskatīja 1 darba devēja iesniegumu ar lūgumu piekrist t.s. ilgslimotāja atlaišanai bonneville fish counts un 3 iesniegumus sakarā ar to, ka darbinieku veselības stāvoklis neatbilst veicamajam darbam. Arodkomiteja respektēja 3 biedru vēlēšanos izbeigt darba tiesiskās bonneville fish counts attiecības pēc darba devēja uzteikumiem, kas paredz tiesības uz atlaišanas pabalstiem, kā arī aizstāvēja savu biedri no Stacija un piekrišanu atlaišanai nedeva. Tomēr vēlāk kolēģe pārdomāja un arodkomiteja panāca, ka darba devējs ne tikai veica atlaišanu uz sākotnējā pamata, bet viņa saņēma arī taisnīgu atlaišanas pabalstu (pielīdzinātu bonneville fish counts Atlīdzības likumā noteiktajam, lai gan RIMI tas, nebija saistošs).
Aizvadītais gads šajā jomā bija diezgan piepildīts jo, pateicoties nozares arodbiedrības sagatavotajam pieteikumam, radās arī papildus apmācību iespējas LBAS un Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros. Pirmoreiz 2-dienu ekskursijas tika noorganizētas uz tuvajām ārzemēm – bonneville fish counts Igauniju. Negaidīti lielās bonneville fish counts atsaucības bonneville fish counts dēļ 2 sākotnēji bonneville fish counts plānoto braucienu vietā tika noorganizēti 3. Tomēr pārsteidza mazā interese par 2 piedāvātajiem vienas dienas maršrutiem pa Latviju, jo bijām spiesti 4 izziņotos bonneville fish counts braucienus apvienot vienā.
Martā, aprīlī un maijā esošajiem un potenciālajiem arodbiedrības biedriem divos dažādos norises laikos: plkst.11 un plkst.17 tika organizēti kopumā 6 īsie (divu stundu) semināri bonneville fish counts ZINI SAVAS DARBA TIESĪBAS! bonneville fish counts , kurus interesanti vadīja LBAS jurists Kaspars Rācenājs. Paldies LĪGAI VĀRPIŅAI no Talsi-2 par sava veikalu biedru aktīvu iesaistīšana!
19. jūnijā LBAS organizētajā piketā pie Ministru Kabineta ēkas LTDA grupas bonneville fish counts sastāvā piedalījās 24 RIMI pārstāvji, no kuriem lielako bonneville fish counts daļu veidoja Talsi-2 darbinieki un viņu ģimenes locekļi. bonneville fish counts Paldies vēlreiz LĪGAI VĀRPIŅAI!
22. augustā 23 RIMI arodbiedrības biedri un viņu ģimenes locekļi devās ekskursijā Viena lieliska diena Leišmalē , saturīgi atpūšoties Tērvetes dabas parkā un iepazīstot vairākas muižas un Saldus pilsētu.
Jau turpinot tradīciju, bonneville fish counts vakantās braucēju vietas tika draudzīgi piedāvātas MAXIMAS un PRISMAS arodbiedrības biedriem. 10 personas

No comments:

Post a Comment