Friday, March 28, 2014

Lielie Austruma 125. gada jubilejas svētki paredzēti Latvijā 2008. gada 25. oktobrī. ilwu local 13 L

125. darbības gads Apkārtraksts #1 (2008. gada 28. janvārī) | Kanādas Austruma Kopa
Lai atskan dziesmas! Sestdien 10. februārī, 2:00 pp Austrumkalnos. Sanāksim uz dziesmu pēcpusdienu . Ja uznāk liela sniega vētra pārliksim sanāksmi uz citu vietu tuvumā, piemēram pie Alda Z., ja tas viņam iespējams. Andris R. (un citi!) vadīs dziedāšanu, un cerams Toms T. pavadīs ar ģitāri (un citi ar citiem štrumentiem ?). Mērķis būs ne tikai dzert un dzietāt , bet arī īsti pamācīties ilwu local 13 kā labi nodziedāt mūsu senāk visiemīļotākās dziesmas – dažas ilgi nedzirdētātas mūsu vakaros. Un, ja dažiem draugiem vēl atmiņā pikantāki varianti, šī būtu tā reize izglītot gados jaunākos.
Slēpošana šoziem!! Kā katru gadu, Juris Z. grib saorganizēt ilwu local 13 slēpošanas izbraukumu uz Mount St. Louis vai Holiday Valley, ASV vai citur. Potenciāli līdzbraucēji, slēpotāji – zvaniet Jurim ar ieteikumiem: 416-522-5738, ilwu local 13 vai rakstiet: [jurzom"pie"yahoo.com].
Viesu pēcpusdiena, sestdien 15. martā 2:00pp Austrumkalnos. Mārtiņš V. runās par Zaļo arhitektūru – resp. par būvniecības metodēm, kas aizsargā dabu. Šajā pēcpusdienā centīsimies uzaicināt vairākus jaunus viesus (bet nekautrējaties aicināt viesus arī uz citām sanāksmēm).
Viesu vakars Kalamazū ASV. Andris R. gatavojas vest jebkuru līdzbraucēju uz Michiganu sestdien 19. aprīlī (atpakaļ svētdien), lai taisītu mazu saviesīgu vakaru kopā ar Kalamazū un Čikāgas austrumiešiem. Pārnaksnošana būs pie draugiem. Sīkāka info pie Andra.
Pirmā pavasara sanāksme, svētdien, 26. aprīlī, 3:00pp Austrumkalnos. Iespējami runātāji būs Uldis Z. un Guntis L., kas būs tikko atgriezušies no trīs nedēļu ceļojumu Ugandā, ilwu local 13 Āfrikā. Zinta Z., Ulda meita, tur vada Lielo pērtiķu pētniecību. Viesiem un visiem būs interesanti!
Austrumkalna talka, sestdien 10. maijā. Darbi sāksies 12:00, bet nākiet kad variet. Remontu un aptīrīšanas darbi un rīki netrūks. Aiciniet stiprus viesus. Kārtīga ēšana sekos, alus netrūks un izturīgākie pakavēsies uz informālu saviesīgu vakaru. Lielākais būvdarbs šogad būs DEKA PAPLAŠINĀŠANA . Deks (jeb veranda) pie ieejas durvīm tiks krietni pagarināts, un vajadzēs papildus pamatus, sijas, jaunus grīda dēļus, kā arī pārstrādātu jumtiņu. Šim projektam noteikti būs atsevišķas ārkārtējas talkas – amatnieiki, meistari un amatieri lūdzu piesakaties uzreiz. Amatierus liks vadībā, tā pat kā polītikā.
Ģimenes vasaras sporta diena, sestdien 19. jūlijā, 2:00pp, Sidrabenē. Vediet sievas, bērnus, radus un draugus. Būs volejs, peldēšana, sauļošanās – un pēc tam saviesīga tikšanās pie ēdiena galda Austrumkalnos. Ja noorganizējās, būs spēles: Vai nu latviešu trivia vai pokers vai zolīte.
Lielie Austruma 125. gada jubilejas svētki paredzēti Latvijā 2008. gada 25. oktobrī. ilwu local 13 Lai veicinātu domu, ka draugi no Kanādas un ASV arī tur brauc un piedalās, valde ir nolēmusi rīkot mūsu pašu svētkus ilwu local 13 divas nedeļas pēc tam, 8./9. novembrī. Arī, Amerikas draugi ir izteikuši interesi piedalīties kopīgos, īsti vareni skaistos svētkos! šeit Kanādā.
Andris R. ir ar mieru aktīvi palīdzēt ar priekšdarbu plānošanu, bet viņš dodas uz Latviju ilwu local 13 jau jūlijā. Valde organizēs 125.g. svētku rīcības komiteju, kas specifiski plānos un izvedīs svētku norisi. Esiet gatavi ilwu local 13 piestrādāt. Esiet gatavi piedalīties.
Rudens ilwu local 13 programma iesākās 2007. gada 22. septembrī Austrumkalnos ar Ivara K. stāstu par viņa ceļojumu uz Ekuadoru un piekrastes Galapagos salām. Tur, viņš ar sievu Jane, novēroja īpatnējus putnus (Galapagos Hawk, Naskar & Blue Footed Booby), milzīgus bruņurupučus, un apskates kuģītī apbraukāja šīs vienreizējās vientuļās ilwu local 13 saliņas. Viss mums bija skaidri redzams ilwu local 13 uz ekrāna, izmantojot Vitauta K. piegādāto LCD projektoru. Sanāksme bija labi apmēklēta: ilwu local 13 apm 16 klātesošie; viesis, Lorrie M., Mārtiņa tēvs; saimnieks, Andris B..
Austruma 124. gada svētki, 27. oktobrī, bija patiešām vienreizēji, un noritēja jautrā, ilwu local 13 bet vispasaulīgā gaisotnē. Vakars notikās Hamiltonas Latviešu Biedrības telpās, ilwu local 13 un organizētāji, gan saimniecībā gan galvenā programmā bija Aldis Z. kopā ar viņa sievu Anandi. Runātājs bija viņas kolēģis, advokāts Chris MacLeod. Aldis un Anandi rūpējās lai visi mēs justos labi un omulīgi, ilwu local 13 un bija jauki redzēt ka telpas bija galīgi pilnas ar austrumiešiem un viesiem pie vakariņa galdiem.
Chris ilwu local 13 MacLeod , protams, runāja angliski, ilwu local 13 bet viņš bieži atsaucās uz latviešu piedzīvojumiem zem komunistu varas, jo cilvēku tiesību problēmas taču bijušas universālas. Viņš stāstīja par, līdz šim nesekmīgo, akciju lai piespiestu lielvalsts Ķīnu atbrīvot Huseyin Cecil, Burlingtonā Kanādā dzīvojošo Uighur izcelsmes aktīvistu. Uighuri ir cilts Kīnes robežapgabalā Xinjiang, kas nav patīkama Ķīnas valdībai, pa daļai savu Turku valodas un Muslima ticības dēļ. Notikums ir tāds, ka Huseyins Cecils, ciemos pie saviem sievas radiem blakus valstī Uzbekistanā, tika apcietināts un izsūtīts uz Ķīnu neskaidru iemeslu dēļ. MacLeod birojs organizē spiedienu, lai Kanādas valdība, kā arī Am

No comments:

Post a Comment