Wednesday, December 25, 2013

Stim deja ca Bucurestiul nostru este un oras controversat, plin de contraste si istorie, insa asta n


Stim deja ca Bucurestiul nostru este un oras controversat, plin de contraste si istorie, insa asta ne face sa-l iubim si mai tare - ascunde locuri minunate, fara de care nu ar mai avea acelasi farmec. De-a lungul anului, am tot completat la rubrica I <3 Bucuresti , iar acum, la final de 2013 ne-am gandit sa facem un top al celor mai frumoase medaka box wiki locuri pe care le-am descoperit.
In timp ce ne-am plimbat prin Cotroceni pentru a descoperi cat mai multi magnolii, am dat si peste " Gradina de vara interbelica de sub tencuiala". Din pacate, nu este vorba despre o gradina de vara din interbelic care s-a pastrat pana in prezent, ci despre o reclama destul de veche, care si-a facut aparitia medaka box wiki de sub tencuiala cazuta de pe o cladire aflata la intersectia strazii Dr. Severeanucu Sos. Panduri.
Reclama ascunsa sub tencuiala zeci de ani era pentru un mic restaurant din zona, ce avea si o gradina de vara. Locul purta numele La Tudorica , iar gradinii de vara i se mai spunea si Parcul Tudorica . Era un loc destinat bucurestenilor iubitori de jazz dintre cele doua razboaie.
Parcul Alexandru Ioan Cuza , fost IOR, este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti , asa ca, in primavara lui 2013, nu am putut rata ocazia de a ne plimba prin el si a face cateva medaka box wiki fotografii. IOR-ul are un decor de poveste - este plin de flori si fantani arteziene - iar insulitele parca te imbie la picnicuri, doar nu degeaba l-am inclus in povestea cartierului Titan, atunci si acum .
Noua ne place foarte mult, mai ales ca Militari este un cartier plin de blocuri gri, iar o pata de culoare nu strica deloc. Pictura murala prezinta cum un vaporas din hartie navigheaza pe oceanul tricolor, lasand o urma alb-rosie. Acesta este un simbol al refugiului oferit polonezilor de catre romani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Primavara ramane unul dintre anotimpurile noastre preferate, iar din 2008 si pana in 2010, v-am aratat florile superbe ale Magnoliei Yulan de pe Barbu Delavrancea . Pe strazile aflate medaka box wiki deasupra Parcului Romniceanu , care dau in Sos. Panduri, medaka box wiki veti vedea unul in fiecare curte. Si, daca v-au obosit picioarele, de la atata plimbat printr-una dintre cele mai frumoase zone ale Bucurestiului, puteti oricand sa va opriti in frumoasa ceainarie Infinitea .
Schitul Darvari numara aproape doua secole de cand familia Mihail si Elena Darvari a construit un mic lacas de rugaciune pentru ei si apropiatii lor. De atunci si pana astazi, schitul s-a transormat de nenumarate ori, fiind inclusiv medaka box wiki reconstruit din temelii in perioada interbelica.
In 2013, am redescoperit cateva locuri din oras complet schimbate. Unul dintre aceste locuri este intersectia medaka box wiki Stirbei cu Berzei. Inainte, aici te loveai de niste ziduri medaka box wiki goale, triste, proaspat raschetate de demolarile facute pentru bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus. Este vorba despre rezultatul unui concurs, iar artistii care si-au proiectat imaginatia pe acesti pereti sunt: Allan Dalla, Mr. Kero, Pisica Patrata, Irlo, Nego, Lux, Sweet Damage, medaka box wiki Dubios 21.
Decorarea peretilor cu aceste desene suprarealiste a durat doua zile (24 - 25 august), iar rezultatul este unul care ar trebui sa trasforme aceasta zona intr-un medaka box wiki loc de pelerinaj medaka box wiki pentru toti iubitorii de graffiti si arta urban.
In plimbarile noastre prin oras am dat si peste asa ceva: singura trecere de pietoni din Bucuresti cu piele de zebra. Ma rog, nu va ganditi ca a jupuit cineva o zebra in carne si oase pentru a-i asterne pielea in fasii paralele pe asfalt. Dar cineva s-a gandit ca linile albe de pe cimentul gri sunt cam demodate medaka box wiki si, cum tot se poarta animal print-ul, ar fi de bon ton sa le coloreze ca pe cele ale unei zebre adevarate.
La intersectia dintre str. Lipscani si str. Eugen Carada veti gasi statuia lui Eugeniu Carada (1836 - 1910). Daca va intrebati cine a fost Eugeniu Carada, aflati ca este vorba despre o personalitate destul de importanta pentru istoria Bucurestiului si a Romaniei si, asa cum ii spune si numele, a fost si un mic geniu. A pus bazele presei si economiei romanesti , a avut roluri importante in Unirea de la 1859 , in independenta de la 1877 , alaturi medaka box wiki de Ion Bratianu a redactat  Constitutia din 1866 si a infiintat Banca Nationala a Romaniei .
Daca ninge in Bucuresti e nebunie in trafic si inotam medaka box wiki in mizerie pe trotuare, dar ne putem bucura de alte lucruri: de un pahar de vin fiert (Vezi lista cu locuri medaka box wiki in care poti sa bei vin fiert in Bucuresti, 2013 ), de o cana de ceai cu lamaie si miere, de caldura medaka box wiki din casa, de board games cu prietenii sau citim carti.
Astazi ne-am amintit de un articol mai vechi This Is a Good Kiss Spot si despre cum ne doream atunci medaka box wiki ca acest mesaj sa apara si in cele mai frumoase locuri din Bucuresti pentru medaka box wiki a-i indemna pe indragostiti sa se sarute.
Si, pentru ca ne-am dat seama ca de atunci si pana acum nimeni nu a facut o astfel de lista, ne-am gandit sa n-o mai asteptam si s-o facem noi. Asa ca, pentru toti indragostitii din Bucures

No comments:

Post a Comment